Håp-fagutveksling har som mål å dele kunnskap og erfaringer gjennom kulturelle møter og interaksjoner mellom barna på barnehjemmet, lokalsamfunnet og personer i vårt MCHP-nettverk.
Målet med denne fagutvekslingen er at prosjektene våre hele tiden skal ha tilgang til den høyeste standarden og tilføye den nyeste informasjonen innenfor alle områder. Dette betyr ikke nødvendigvis at du må ha et fagbrev eller høyere utdanning for å kunne bidra. Vi ønsker alle velkommen til å søke uansett bakgrunn, utdanning eller fagretning. Vi ønsker at barna skal vokse opp i et bærekraftig og "grønt" prosjekt, med fine rollemodeller i livene sine, og vi ønsker at de voksne i prosjektet skal kunne dra nytte av oppdatert og ny kunnskap rundt temaer de brenner for. MCHP arbeider for å forsterke disse verdiene og tilby en ny og annerledes opplevelse ved å sende høyt kvalifiserte personer som ønsker å bidra inn i prosjektet. Disse personene skal dele sin kunnskap og erfaring for det beste for prosjektet, og samtidig få unike opplevelser, spennende møter og erfaringer tilbake. Vi ønsker at fagutvekslingsprogrammet skal være like verdifullt for dere som drar, som for de som mottar hjelpen på bakken.
De grunnleggende ideene til HÅP-fagutveksling er følgende:
Fagutvekslingen er et unikt tilbud i et hav av mange spennende muligheter. Kunnskapsdeling og det å finne arenaer for felles og gjensidig læring og utvikling for begge parter står i sentrum hos oss - ikke at man skal få et nytt profilbilde på Facebook. Gjensidig respekt og et ønske om å ta lærdom fra den andre part, samtidig som man kan bidra er avgjørende for et bra og vellykket opphold.
Personer som ønsker å dra på fagutvekslingsprogrammet vårt vil kun bli sendt til prosjektet dersom MCHP og MCHT finner verdifulle arbeidsoppgaver som kan passe deres kunnskap og erfaring. Dette for å sikre at både personen som drar og barna får mest mulig ut av oppholdet.
For å bli godkjent gjennom fagutvekslingsprogrammet vil vi vurdere din motivasjon, erfaring og hva du kan tilføye prosjektet.
Kostnaden for en slik fagutveksling er betydelig lavere enn tilsvarende muligheter fordi vi tror at kunnskap er verdt langt mer enn penger! Du betaler derfor kun for det det faktisk koster i reise og opphold. Vi hjelper deg selvsagt gjerne med alt av organisering av opphold, reise, visum, overnatting og transport. Hvis du ønsker å kombinere fagutvekslingsprogrammet med opplevelser som safari, Victoria Falls og lignende så hjelper vi deg også med å planlegge og organisere det.
Hvordan komme i gang:
Kontakt oss på info@hopeproject.no med en kort søknad og CV som beskriver litt om deg, hvilken periode du ser for deg å komme på besøk, og hva du kunne tenke deg å bidra med.
Vi setter opp et møte med deg med presentasjon av programmet og prosjektet, og hvor vi begynner å se på en mulig plan for oppholdet ditt.
Avklaringer med det lokale teamet og oversikt over kostnader.
Informasjonsmøte før avreise.
Oppfølging og rapport under og etter hjemreise.
Har du kunnskap og erfaring som kan være verdifull for noen av våre prosjekter, og er interessert i å utvide horisonten gjennom å tilbringe tid på et annet kontinent? Kontakt oss på info@hopeproject.no så syr vi sammen et opplegg som passer for deg og dine ønsker. Fortsatt usikker på om dette er noe for deg? Les om Kristin sin opplevelse av det å være frivillig på Håp-fagutvekslingsprogrammet her.
Les mer om fagutvekslingen vår her.
Vi har klart det! Mandag 24. august hadde vi gleden av å åpne det første (av totalt seks) barnehjemsbygg på Mkoba 10 tomta vår