Nesbyen Gir Tilbake er et årlig arrangement med god stemning, mye andemoro og knallfine musikkopplevelser! 

Andeløpet på Nesbyen

Tradisjon tro inviterer vi til en hyggelig formiddag i Elveparken, Nesbyen lørdag 30 august 2025 fra kl 10:30.

Det blir muligheter for å kjøpe kaffe og kaker som tidligere. Det vil også være mulig å kjøpe andelodd på selve dagen, men vi oppfordrer veldig til å sikre dere andelodd via Vipps på forhånd. Vipps kr 100,- per and til 788037 (Themba Hope Project) - husk navn og telefonnummer! Forhåndssalget av andelodd via Vipps stenger kl 23:59 fredag 29. august. Etter dette vil det kun være mulig å kjøpe ender ved fysisk oppmøte i parken.

Minner også om at for å vinne førstepremien må man være personlig tilstedet på arrangementet. Alle andre premier vil man kunne vinne uten å være tilstedet.

Vi gjentar suksessen fra de siste årene med konsert og andeløp sammen i parken. Takket være god hjelp og støtte fra Hallingdal Lyd, som trofast sponser og stiller opp, skal vi sørge for å skape en magisk stemning. Tradisjon tro er Jansen konferansier.

Program for dagen kommer fortløpende, men det vil være flere lokale stjerner blant årets artister, og vi lover god stemning.

Alle inntektene går uavkortet til Themba Hope Project, og hva er vel bedre enn å hjelpe barn som ikke har det like godt som vi har det her i Norge, samtidig som vi har det gøy? 

Endene er på vei i mål under andeløpet på Nesbyen
Mye publikum under Nesbyen Gir Tilbake

DETTE HAR VI OPPNÅDD SÅ LANGT: 

  • 2 barnehjemsbygg, 1 dagsenter for gatebarn, 153 skolebarn, 80 Håp-familier med egne mikrobedrifter, 65 unge entreprenører, 1 samfunnssenter.

  • Tett samarbeid med Ingeniører Uten Grenser Norge og Arkitekter Uten Grenser Norge i forhold til planlegging, installering og oppfølging av prosjektene for å sikre et så bærekraftig, kostnadseffektivt og bra prosjekt som mulig.

  • Les mer om de 12 pågående og planlagte prosjektene våre her.

  • Vi har etablert Midlands Children Hope Trust (MCHT) som en zimbabwisk registrert stiftelse. Dette gjør at vi kan sende penger direkte fra vår norske organisasjonen Themba Hope Project, til vår zimbabwiske stiftelse MCHT.

  • 7 lokalt ansatte zimbabwere gjennom MCHT som jobber fullt med prosjektene der nede.

Planen videre:

  • Ha større fokus på lokalbefolkningen gjennom de ulike HÅP-prosjektene.

  • Bygge det første samfunnssenteret i Mkoba med tilhørende bedriftssenter, co-working space, helsestasjon, kontorer, klasserom, community garden, bruktbutikk og resirkuleringsprosjekt for å nevne noe.

Nesbyen Gir Tilbake arrangeres hvert år
Fantastiske musikere under konserten

Gjennom Nesbyen Gir Tilbake har vi siden 2013 samlet inn mer enn 1.500.000 kroner til prosjektet bare på Nesbyen! Mesteparten av pengene herfra har blitt brukt til å ferdigstille de to første husene på barnehjemmet. Engasjementet og givergleden nesningene har vist - og fortsetter å vise, er helt utrolig. Vi er så takknemlige for all støtten, og i 2016 døpte vi det første huset på barnehjemmet "Nesbyen", som en takk for all støtten den fine lille bygda har vist! 

Dersom du har lyst til å bidra kan du kontakte Lene Tollefsen Rodegård på 414 21 054, eller lene@hopeproject.no. Noe av det du kan bidra med er blant annet premier, baking, strikking, salg av andelodd, og hjelpe til med å "guide" endene nedover elva. Vi har til og med hatt jenter som har gått fra dør til dør og solgt blomster til inntekt for prosjektet, så her er det virkelig bare fantasien som setter en stopper for hva man kan gjøre! Vi håper å høre fra deg!

Ingen kan gjøre alt – men alle kan gjøre litt, og sammen skaper vi en bedre verden – ett barn av gangen!

Lene Tollefsen Rodegård
Themba Hope Project
www.hopeproject.no
lene@hopeproject.no
Tlf: 414 21 054
* * * * * * * * * * * * * * *

Lene Tollefsen Rodegård er initiativtaker til Nesbyen Gir Tilbake

Historien bak:
Nesningen, Lene Tollefsen Rodegård, er initiativtakeren til Nesbyen Gir Tilbake, hvor inntektene uavkortet går til prosjektet hennes for gatebarn i Zimbabwes tredje største by, Gweru. I januar 2013 forlot hun en trygg og fast tilværelse som sykepleier på Elverhøy Helsetun på Nesbyen, til fordel for en uforutsigbar hverdag preget av løver og fattigdom. Åtte uker som frivillig i et av verdens fattigste land kjennes på kroppen, og hun så og opplevde mer enn hun noensinne hadde forestilt seg, både på godt og vondt. Selv om forventningene til fattigdom og elendighet i aller høyeste grad ble innfridd, var det ikke disse inntrykkene som brant seg fast på netthinnen. For til tross for at alle hun møtte kjempet en daglig kamp for å få endene til å møtes, ble hun møtt med en varme og gjestfrihet utover det vanlige, hvor hen hun gikk. Hun fikk se en livsglede og takknemlighet hun aldri før har sett, og plutselig var mennesker hun ikke tidligere hadde ofret en tanke, blitt en stor og viktig del av livet hennes. Hun fikk selv kjenne på hvor lite som skulle til for å gjøre en enorm forskjell i noen andres liv. 

Siden har Lene vært en del av Themba Hope Project (tidligere Midlands Children Hope Project), som er en frivillighetsorganisasjon registrert i Brønnøysundregisteret. Organisasjonen har et styre på 3 personer, som alle arbeider på frivillig basis. Organisasjonen tar ingenting i administrative utgifter, da dette dekkes av de involverte selv, eller egne sponsorer. I mars 2015 var Midlands Children Hope Project invitert til Nobels Fredsprisforum i Minneapolis, USA, hvor Lene og Anita stod på scenen og fortalte om arbeidet sitt for gatebarn i Zimbabwe. Sammen med tidligere president av USA, Jimmy Carter, var de de eneste som fikk stående applaus gjennom hele helgen.